Шест купи спечелиха от Студиото за съвременни танци „Палитра“ на национален фестивал

Две първи, две втори и две трети места са спечелили от Студиото за съвременни танци към Арт център „Палитра“ на Национален детски фестивал „Звезден път“, съобщи за Добрич Онлайн хореографът Гергана Желева.

Шест купи спечелиха от Студиото за съвременни танци „Палитра“ на национален фестивал



43 представители от Студиото за съвременни танци “Палитра” са участвали в състезанието, което се е провело на пети и шести юли в Общинския културен център в Разград. Най-малките участници са били на 5 години, а най- големите на 13.

Петгодишните малки таланти са представили „Жабки“ и „Миньори“ в категория „Съвременни танци“, с които са завоювали второ място.

По-големите, във втора възрастова група от 8 до 12 години, са спечелили първо място с „Тарантела” в категория „Характерни танци“, а в „Съвременни танци“ са били наградени с второ място с „Нощта на куклите“ и трето с „Веселите клоуни“.

Участниците в трета възрастова група, от 13 до 18 години, са получили две отличия. С „Жар птици“ са станали първенци, а танцът „Вещерство“ им е донесъл трето място. 

Танците „Тарантела“ и „Жар птици“ са били избрани за участие в гала концерта на Националния детски фестивал „Звезден път“ в Разград. 

Гергана Желева сподели, че е горда от представянето на Студиото за съвременни танци „Палитра“. В заключение тя благодари на всички деца, избрали танца и изкуството за свой път, както и на родителите, които помагат за развитието им.