Огромен клон падна и препречи вход на блок в квартал в Добрич

Клон от липа падна пред 2-ри блок в ЖК „Христо Ботев” в Добрич и препречи пътя, по който се стига до един от входовете, научи Добрич Онлайн.

Огромен клон падна и препречи вход на блок в квартал в Добрич

Инцидентът се е случил преди няколко дни, според очевидци клонът се е отчупил поради силен вятър и загниване на дървото. 



Един от свидетелите на инцидента е бившият военен Васил Василев, той сподели, че докато си работил в близост до блока чул силен шум, обърнал се и видял как огромният клон пада точно пред входа на блока. „Добре, че нямаше хора, иначе не знам какво щеше да се случи”, каза възрастният мъж. 


„Живея на втория етаж, точно до липата и непрекъснато я наблюдавам от терасата си. Казах на своите съседи, че дървото се държи на около 5 см и когато духа силен вятър се усуква точно там, откъдето се е счупило. Нашите опасения бяха това дърво да не падне върху някоя кола, човек или дете и да го премаже”, сподели Илия Митев.  По думите му преди около 30 дни домоуправителят е пуснал жалба в Общината и от там са отговорили, че след месец ще бъде направена проверка. „Казах им, че до един месец може да падне десет пъти, не само един  и преди  няколко дни вятъра го събори”, допълни той. 

„Все предупреждавах хората, виках им, че дървото всеки момент ще падне и така и стана. Притесненията ми бяха, че тук постоянно играят деца и можеше да се случи най-лошото, но слава Богу няма пострадали хора”, сподели Радка Иванова. 


Ландшафтният архитект Христо Даскалов коментира за Добрич Онлайн, че следобед ще бъде направен оглед на падналия клон и ще бъде той ще бъде премахнат.