Дискусия, посветена на толерантността, ще се проведе в село Владимирово

Темата, която организаторите са избрали е посветена на това как да не допускаме езика на омразата да стане част от ежедневието ни и толерантни ли сме

Дискусия, посветена на толерантността, ще се проведе в село Владимирово

Областният управител Красимир Кирилов ще бъде гост на дискусия, която организира читалището в Добричкото село Владимирово днес – 10 юли, от 17.30 ч. Темата, която организаторите са избрали е посветена на това как да не допускаме езика на омразата да стане част от ежедневието ни и толерантни ли сме. Това съобщи секретарят на НЧ „Георги Тодоров – 1940“ А. Стамова във Владимирово. Събитието е част от инициативите в изпълнение на Работната програма за 2019 г. на Комуникационната стратегия на Р България.


На 9 юли от 17.00 часа среща-разговор посветен на толерантността между хората и етносите на една нация, както и превенция на езика на омразата, се проведе в тервелското село Кочмар. В срещата участие взе и областният управител Красимир Кирилов и кметът на селото Димо Миланов. Читалищният секретар на НЧ „Хр. Ботев – 1940 Г.“ Светла Иванова, припомни и приноса на България за спасяването на българските евреи от Холокоста – ярък пример за толерантност в обществото. Дамската и мъжка певчески групи към читалището изпълниха фолклорни песни на различни етноси. Областният управител Красимир Кирилов приветства самодейците и поднесе поздрави на мъжката певческа група, която се е представила отлично и печели златен медал на провелия се през уикенда национален фестивал за автентичен фолклор „Песни в полите на Балкана“ в габровското село Жълтеш.