Закриват паралелки в три гимназии в Добрич

Паралелки в три гимназии отпадат за следващата учебна година, след обявяването на резултатите от първо класиране, съобщи за Добрич Онлайн началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Закриват паралелки в три гимназии в Добрич

Паралелките са в Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов“, Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов”.



В ПГ по ТС „М. В. Ломоносов“ ще бъде закрита една паралелка, която е сборна от две специалности - „Машинен монтьор и строителен монтажник“ и „Изолации в строителството“. В Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост също ще бъде закрита една сборна паралелка, в която са включени специалностите „Маникюрист, педикюрист“ и „Техник на прикачна техника“.

За паралелката „Лаборант“ в ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов” също няма да има прием за следващата учебна година. 

Жоро Тошков посочи още, че 1130 ученици са подали заявления за кандидатстване, от тях са класирани 1075. Некласираните са 55 на брой, а 152 не са подали заявления. 

В заключение началникът на Регионалното управление по образование коментира, че учениците, които не са подали заявления в 99% от случаите са останали на поправка.