Фестивалът „Фолклор без граници“ отново събира местни и чуждестранни състави в Добрич

За поредна година в Добрич ще се проведе международният фестивал „Фолклор без граници“

Фестивалът „Фолклор без граници“ отново събира местни и чуждестранни състави в Добрич

В него участие ще вземат седем състава от чужбина и два от Добрич.



Всяка вечер в дните от 22 до 24 юли, от 19 часа, участниците ще дефилират. Те ще тръгват от Стара къща, а крайната им точка ще бъде сцената на площад „Свобода“, където в 19.30 ще започват концертите.

На откриването, 22 юли, ще се представят от добричкия Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, гостите от Демократична република Тимор „Кayrala cultural association“ и представителите на Панама „Gran Ballet Folklorico Panama“.

През втората вечер, 23 юли, участие в дефилето и концерта ще вземат от Детска танцова школа „Хорце“ в Добрич, аржентинският ансамбъл “Santiago del estero и представителите на Грузия от ансамбъл “Bolneli”.

В закриването на фестивала, 24 юли, ще танцуват „Miras folk song and dance ensemble“ от Република Башкирия, „Sohag Folk Drt Ensemble“ от Египет и изпълнители от Колумбия „Compania Artistica Manglares“.

Международният фестивал „Фолклор без граници“ се организира съвместно с Националната секция на  CIOFF – България и под патронажа на кметът на Добрич Йордан Йорданов. От 22 до 24 юли местни и чуждестранни състави ще завладеят Добрич със своето творчество. Всяка вечер участниците във фестивала ще дефилират от Стара къща до площад „Свобода“, където ще се провеждат концертите. Повече информация за  ансамблите, които ще вземат участие, може да прочетете (ТУК).