Ударно трио подсилва „Устрем“ /Д/

Състезатели с опит в професионалния футбол са дали съгласие да играят за дончевци в Трета лига

Ударно трио подсилва „Устрем“ /Д/

Подготвящият се за втория си сезон в Североизточна трета лига – „Устрем“ /Д/ осъществия първи трансферни удари през лятото. Принципно съгласие да защитават екипа на отбора от добричкото предградие са дали трима състезатели с богат опит в професионалния футбол. Това са преминалите през „Добруджа“ Кристиян Димитров /Кико/, Даниел Граматиков и Станимир Андонов, като всеки един от тях е носил капитанската лента при добричлии.



Универсалният Кр. Димитров през пролелтата бе част от „жълто-зелените“ във Втора лига. Бранителят Д. Граматиков от своя страна през есента на миналата година игра в Добрич, а на полусезоа премина в „Черноморец“ /Балчик/. Ст. Андонов през зимата пък окачи бутонките като състезател на „Добруджа“, а след това започна треньорска работа в ДЮШ на клуба. Същевременно той продължи да играе в третото ниво на футбола в България в редиците на „Септември“ /Тервел/.

Треньорът на дончевци Димитър Димитров заяви, че разговорите по ангажирането на състезателите са преминали гладко и е обяснил в прав текст условията и целите, които ще преследва „Устрем“ /Д/ през новото първенство в Трета лига. Разбрах, че и тримата са се ориентирали към други сфери на развитие и собствен бизнес, но футболът все пак е тръпка за тях и са склонни да отделят по няколко часа през уикендите, за да практикуват любимата игра. Една от причините да дадат съгласието си е близостта до Добрич и това, че няма да се разтакават с далечни пътувания.

С присъствието на тримата опитни играчи в състава вече няма да мислим единствено за оцеляване в групата, но да надградим постигнатото от миналата година, когато бяхме абсолютни дебютанти в аматьорската Североизточна трета лига. Къде на шега, къде наистина чувам, че вече са започнали да текат залози за изхода от мачовете със съперниците ни в групата най-вече от Добричка област в лицето на „Добруджа“, „Септември“ и „Калиакра“. С каварненци дори имаме уговорена проверка през лятото, насрочена за 21 юли. На 28 юли ще направим контрола с „Орловец“ /Победа/, а два дни след жребия за есенният дял или на 4 август ще сверим часовника си с „Тополи“ от Варненска област, сподели Д. Димитров.