Художествената галерия получи награда „Училището в музея, музеят в училището”

Художествената галерия в Добрич е сред културните институции, получили награда „Училището в музея, музеят в училището”

Художествената галерия получи награда „Училището в музея, музеят в училището”

С първа награда е бил отличен Националният музей „Васил Левски" в Карлово, а двете равностойни втори награди са отишли при Художествената галерия в Добрич и Специализирания музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна. Галерията в Добрич е спечелила наградата с образователния проект „Големите майстори и малките художници", разработен през есента на 2018 г., в партньорство с преподавателите от три училища в града.



На официална церемония директорът на Художествената галерия в Добрич Недко Недков е получил наградата от Парламентарната комисия по образование и наука към Народното събрание. Отличието се връчва за първа година. Със свои реализирани образователни програми са кандидатствали общо 15 културни институции от цялата страната.

Победителите са били определени от тричленно жури в състав - д-р Екатерина Цекова, директор на Националния политехнически музей, Лазар Додев, експерт в Министерството на образованието и науката и Магдалина Станчева – експерт по визуална комуникация и изложбен дизайн.