Музеят в Добрич спечели над 350 малки приятели през лятото

Образователната програма на Регионалния исторически музей в Добрич „Лято в музея 2019“ е събрала над 350 деца, съобщиха от културната институция.

Музеят в Добрич спечели над 350 малки приятели през лятото

От „Еко лято“ към Общиснкия Младежки център, ДТ „Монтесори“, Летния детски клуб „Патиланско царство“, Клуба "Слънчеви деца", Летния детски център към НЧ „Йордан Йовков“, Клуба за деца и родители „Усмивки“, Центъра за общностна подкрепа за деца и родители, 46 от тях от СУ „Неофит Бозвели“ – Варна, са посетили Учебния музей на Възрожденското училище, Етнографската къща и Дом-паметника „Йордан Йовков“.



Повечето от децата са избрали да участват в Работилница „Сръчни ръце“ и са посетили изложбата „Археология на Добруджа“, където са научили интересни факти от древното минало на родния край и употребата на глинени съдове от праисторията. Освен това са придобили нови знания за значението на думи като музеен експонат, артефакт, уникат, некропол и свастика.

В Етнографската къща децата са научили за красотата и уюта на добруджанската къща и магията на народната носия. 

В Дом-паметника „Йордан Йовков“ те са опознали творческото наследство на поетесата Дора Габе, превъплътили са се в главния герой от нейната повест „Малкият добруджанец“. По време на вълнуващата разходка са надникнали и в творческата лаборатория на добруджанските писатели Йордан Йовков и Дора Габе.

От Музея в Добрич изказват благодарност към всички участници.