Счупена клетка разконцентрира хвърлячите на европейското

20-и при дебюта си завърши на чук добричлията Никола Михов

Счупена клетка разконцентрира хвърлячите на европейското

Любопитен момент беляза европейското първенство по лека атлетика за младежи и девойки до 23 години в Йефле /Швеция/, а именно клетката за хвърляне на чук беше счупена при удар с уреда. Това наложи надпреварата да бъде прекъсната за 55 минути, което разконцентрира участниците. Сред тях бе и 20-годишният представител на СКЛА „Добрич“ Никола Михов, направил дебют в шампионат на Стария континент. Добруджанецът се нареди на 20-о място в дисциплината с 61,59 метра, резултат който е далеч под възможностите му.



На подобно мнение е президентът и старши треньор в СКЛА „Добрич“ Галин Костадинов. Лично нямах възможност да пътувам до скандинавската държава, но доколкото разбрах от Никола, състезанието е било прекъснато за около час заради проблем с клетката. Иначе очаквах да хвърля по-смело и да изпрати уреда в рамките на 66 метра, но като първо участие на европейско в общи линии съм доволен. Важното бе да отиде, да излезе на старт и да се изправи лице в лице с конкурентите си. Началото е поставено, като от него зависи как ще се развие сезонът по-нататък. Благодаря на всички спонсори, подпомогнали както участието на Н. Михов в еврошампионата, така и подкрепящи клуба, заяви Г. Костадинов.

Следващото състезание, към което е насочил поглед Никола, е на 23-24 юли. Тогава за медали в София в личния шампионат ще спорят мъжете и жените. В столицата състезателят на СКЛА „Добрич“ ще атакува титлата на чук. Мотивацията пред участниците е с допълнителен заряд, тъй като шампионите ще попаднат в националния тим за Купа Европа. Отборното континентално първенство във Втора лига, където е България, е предвидено да премине на 10-11 август в Хърватия.