Синът на Евтим Костадинов е задържан за 24 часа

Задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-директор на фонд "Земеделие" е Калоян Костадинов. Той е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

Синът на Евтим Костадинов е задържан за 24 часа

Калоян Костадинов е започнал работа във фонда на 3 юни, той е заел на мястото на Атидже Алиева-Вели, която е подала оставка за освобождаване от поста след влизането си в Европейския парламент. От 2007 г. до 2011 г. Костадинов е работил като старши експерт дирекция „Обществени поръчки и концесии" в Комисия за защита на конкуренцията. От 2014 г. до момента Костадинов работи в ДФ „Земеделие“ – РА. От октомври 2014 г. до май 2017 г. е бил главен експерт в дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“. От 2017 г. до 3 юни 2019 г. е бил директор на дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“.



Зам.-шефът на фонд "Земеделие", директори и служители - общо шестима души, са задържани за 24 часа във връзка с разследването срещу Миню Стайков и още 7 души, обвинени за участие в организирана престъпна група за усвояване на евросредства.  Разследващите са претърсили офисите и домовете на чиновници от Фонда, за които има данни, че са подпомагали схемата за злоупотреби с евросредства. През май тази година прокуратурата му повдигна трето обвинение, свързано с усвояване на средства по програмата за развитие на селските райони.

Предстои наблюдаващият прокурор по делото срещу Стайков - Ангел Кънев,  да реши на кого ще повдигне обвинения. 

Източник: banker.bg