Деца и младежи от Добрич ще проследят историята на монументалното изкуство в града

Младежкият клуб Интеракт - програма на Ротари клуб Добрич - стартира своята нова лятна инициатива за популяризиране на монументалното и декоративно изкуство на град Добрич сред младежите.

Деца и младежи от Добрич ще проследят историята на монументалното изкуство в града

Всеки понеделник до началото на месец септември ще се провеждат едночасови разходки, на които присъстващите ще научат повече за често подминаваните и дори забравени скулптури, паметни плочи, барелефи и стенописи на града. Инициативата ще се включва фото конкурс и конкурс за есета вдъхновени от видяното. 


Най-добрите литературни и фотографски творби ще бъдат включени в книжка, която ще бъде създадена след приключването на този своеобразен културен поход. Деца, младежи и други любознателни граждани ще общуват и ще се забавляват опознавайки своя град.

Първото издание на съвместния проект на Интеракт клуб Добрич и техните приятели Ротарианци и ще се проведе на 22 юли от 16:00ч. Сборен пункт в този понеделник ще бъде паметника на светите братя Кирил и Методий. Кой е негов автор, кога е изграден и защо? Там присъстващите ще научат и ще разберат кои ще са останалите монументални творби през този делничен следобед.