Добруджанци се измъчиха със старшата на „моряците“, но надделяха

Юношески национал избра да облече жълто-зелената фланелка и да трупа опит

Добруджанци се измъчиха със старшата на „моряците“, но надделяха

Футболният отбор на „Добруджа“ спечели втората си контролна среща през лятото, като надделя с 3:2 над юношите на „Черно море“ до 19 години. Младите „моряци“ се постараха да дадат сериозен отпор на стадион „Дружба“, с което загатнаха, че неслучайно са шампиони на България във възрастта през миналия сезон. Все пак опитът, с който разполагат повечето добрички състезатели, се оказа решаващ и те не допуснаха изненада на собствен терен.


Домакините откриха резултата в 17-ата мин., когато Кристиян Петков се справи с варненската отбрана и опъна мрежата за 1:0. Гостите обаче не изгубиха присъствие на духа и след четири минути доведоха нещата до 1:1 след точно изпълнена дузпа от Даниел Стоянов. Пет минути преди почивката снажният нападател Галин Стоянов отбеляза първо попадение с екипа на „Добруджа“ след самостоятелен пробив - 2:1. Младите футболисти от морската столица обаче не се стъписаха и в 70-ата мин. изравниха – 2:2, а името си сред голмайсторите записа Велислав Василев. Крайното 3:2 оформи друго ново попълнение в добричките редици и юноша на „моряците“ - Александър Георгиев, станал шампион на България през миналия сезон с U 19 на „Черно море“.

Друг първенец на страната с фланелката на варненци във възрастта – Мартин Дичев, направи неофициален дебют за „Добруджа“. Крайният бранител, който е и юношески национал, е взел решение да продължи развитието си в Североизточна трета лига вместо да е резерва в елита. Талантливият защитник изкара лятна подготовка с мъжете на „моряците“, за да предпочете в крайна сметка повече игрово време в Североизточна трета лига с жълто-зелената фланелка. Следващите две сигурни проверки на „Добруджа“ са срещу съперниците в третото ниво на футбола у нас – „Тополи“ /31 юли/ и Хитрино“ /4 август/.