Откриха Международния фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич (+СНИМКИ)

Зам.-кметът по „Финанси и общинска собственост" Елка Димова официално откри 18-ото издание на Международния младежки фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич.

Откриха Международния фестивал „Фолклор без граници“ в Добрич (+СНИМКИ)


До 24 юли добричлии ще имат възможността да се насладят на багри и ритми в изпълнение на състави от цял свят. Всяка вечер от 19 часа участниците ще се представят в дефиле по центъра на града . Те ще тръгват от "Стара къща", а крайната им точка ще бъде сцената на площад „Свобода“, където в 19.30 започват концертите.



Стотици жители и гости на града се събраха на площад „Свобода” за официалното откриване на фестивала. 


„Всяко лято добричлии с много вълнение и трепет в сърцата си очакват трите фестивални дни и така вече 18 години. За мен е огромна чест да обявя 18-ия  международен младежки фестивал „Фолклор без граници” за открит”, каза в приветственото си слово зам.-кметът на Добрич Елка Димова. Тя пожела на всички присъстващи много настроение.


Първи на сцената се качиха талантливите танцьори от фолклорен ансамбъл "Добротица" от Добрич.


След тях се представиха „Compania Artistica Manglares“ от Колумбия и „Gran Ballet Folklorico Panama“ от Панама.


Програмата продължава и през следващите дни с изпълнения на ансамбли от Добрич, Аржентина, Грузия, Египет и Република Башкирия.

През втората вечер, 23 юли, участие в дефилето и концерта ще вземат от Детска танцова школа „Хорце“ в Добрич, аржентинският ансамбъл “Santiago del estero и представителите на Грузия от ансамбъл “Bolneli”. В закриването на фестивала, 24 юли, ще танцуват „Miras folk song and dance ensemble“ от Република Башкирия и  „Sohag Folk Drt Ensemble“ от Египет.


Концертите ще започват от 19.00 часа на площад „Свобода“.