Георги Иванов грабна ново злато в тласкането на гюле у нас

Общо четири медала спечелиха атлетите от СКЛА „Добрич“ в шампионата на страната

Георги Иванов грабна ново злато в тласкането на гюле у нас

Водещият състезател в тласкането на гюле у нас при мъжете през последните години – Георги Иванов, добави поредна десета титла към богатата си колекция на открито. Картотекираният в СКЛА „Добрич“ атлет стори това по време на националния шампионат в София. Опитният хвърляч достигна до златото в столицата, след като изпрати уреда на 18.51 метра. Втори се нареди Илиас Суглакос – КЛАСА /София/ с постижение от 16.31 м. А бронзът отиде при президента и старши треньор в СКЛА „Добрич“ Галин Костадинов – 16.15 метра. На 11-а позиция в дисциплината се класира Христо Георгиев, а друг добричлия – Христо Банков, получи контузия в рамото и изгледа от трибуните битките в сектора.



Представителите на СКЛА „Добрич“ завоюваха нови два медала в столицата, което стана в хвърлянето на чук. Надмощие за върха водиха трима добруджанци, а с успех на финала се поздрави Живко Господинов от СКЛА „Черно море 2005“ /Балчик/ - 62.79 метра. Със сребро и бронз се задоволиха добричките хвърлячи Никола Михов и Даниел Джахани. Шеста в дисциплината, но при жените, остана Гергана Иванова. Шампионската титла при дамите отиде също в Балчик, а нейна притежателка с 47,71 метра е Екатерина Димова. На 7-о място при жените в хвърлянето на копие с един успешен опит се класира Милена Хускова.  

Още преди първенството от БФЛА обявиха, че шампионите придобиват по право място в националния тим, който ще се състезава в Европейския отборен шампионат – II лига. Той ще се проведе на 10-11 август във Вараждин /Хърватия/. Освен Георги Иванов, с шанс да защитава името на България в адриатическата държава има още един добрички атлет, като окончателна яснота по темата ще има през следващата седмица.

Галин Костадинов заяви, че до отпътуването за Хърватия всички атлети от клуба ще тренират на местна почва. Като цяло съм доволен от състезанието в София, въпреки че винаги може да се желае повече. Явно на този етап това са ни възможностите, като тепърва ще анализираме и коригираме пропуските, коментира клубният шеф.