Арестуваха основния свидетел по Суджукгейт

Арестуваха бизнемена Антон Проданов. Той е основен свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, известен с прякора Суджука.

Арестуваха основния свидетел по Суджукгейт

Проданов е задържан по време на акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и полицията, пише "24 часа".


По-рано от прокуратурата съобщиха, че обискират домове, коли и офиси в разследване по подозрение за престъпна група за данъчни престъпления - избягване на плащане на ДДС.

Засега не се знае ролята на Проданов в тази организация. Все още не му е повдигнато обвинение (арестуван е тази сутрин - б.р.). Има и други задържани. Според изданието, "тепърва ще се уточнява колко от тях ще бъдат свидетели и колко обвиняеми". 

Антон Проданов се прочу като бизнесмена от Добрич, който бил рекетиран от Живко Мартинов с четири тона суджук, поискани уж от името на премиера Бойко Борисов.

Според запознати, Проданов бил в близки отношения с една от водещите политически партии в Добрич. 

Припомняме, на 29 януари 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Живко Мартинов, обвинен за изнудване на бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма.

На 11 януари 2019 г. стана ясно, че специализирана прокуратура е повдигнала обвинение за изнудване срещу бившия народен представител от 44-то Народно събрание Живко Мартинов

Делото, станало известно като "Суджукгейт", започна през юли 2017 г.

Според бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов Антон Проданов му е длъжник. По думите на бившия народен представител Мартинов: "Няма как да искаш от човек, който няма нищо. От умрял писмо не се иска".