Без изненади преминават битките по тенис на маса в Албена

Ветераните излъчват първите шампиони в залата край морето

Без изненади преминават битките по тенис на маса в Албена

Със 160 участника във ветеранските възрастови категории и 180 в майсторския форум “Albena оpen” започна 21-я Международен фестивал ”Албена `2019”. Битките за надмощие преминават в спортната зала в едноименното ваканционно селище, което е Европейски курорт на спорта за тази година.




Вече се изиграха срещите в предварителните групи, където съществени изненади не се получиха - фаворитите взеха своето и продължават напред в борбата за купите и медалите, а отпадналите ще се състезават в утешителни турнири. Главни претенденти за големите призове са българските национали Теодор Александров, Петко Габровски и Теодор Йорданов, както и румънската звезда Пол Младин, който е с най-висок рейтинг в световната ранглиста. При ветераните се изиграха и мачовете при двойките, където останаха да се проведат само финалните мачове в неделя.

Състезателният ден днес започна с елиминациите във ветеранските възрасти, а от 18 часа ще се състоят двубоите при тандемите на “Albena оpen”. Утре са елиминациите при майсторите, като ще се изиграят всички срещи без полуфиналите и финала, които са насрочени за неделя след 10 часа.