“Чудната градина” ще се радва на работен автомобил, осигурен от „Есетере България”

От социалното предприятие „Чудната градина” на фондация „Николай Чудотворец“, в което работят младежи с интелектуални затруднения, ще се радват на работен автомобил “Дачия”.

“Чудната градина” ще се радва на работен автомобил, осигурен от „Есетере България”

Председателят на фондацията Мария Методиева съобщи за Добрич Онлайн, че автомобилът е 4-годишен, с голям багажник и все още е в гаранция. По думите й той ще бъде от голяма полза за работата на предприятието. Автомобилът са избрали вчера и предстои да бъде закупен в следващите дни.



Идеята и осигуряването му са изцяло на „Есетере България”. Мария Методиева беше категорична, че те дават пример какво е да си социално отговорна фирма. 



Автомобилът ще бъде регистриран като собственост на фондация „Николай Чудотворец“ и на него ще залепят стикери на „Чудната градина”. 

Благодарение на новото превозно средство от социалното предприятие ще имат възможността спокойно да превозват своята стока и да пътуват с него из страната, когато им се налага. Мария Методиева посочи още, че с автомобила през септември месец ще посетят панаира в Пловдив. 

Припомняме, че „Есетере България“ ЕООД започна своята дейност в град Добрич през 2016 г. Фирмата е дъщерна на американската компания „doTerra“ и основната й дейност е преработка на етерични масла. 

От „Есетере България“ са активни в социална насока, през 2018 година получиха отличителен знак „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето.

Оранжериите на „Чудната градина“ се намират на ул. „Суха река“ 35, зад магазин Лидъл.