Добричлии не срещнаха затруднения срещу юношите на „Дунав“

Победата е трета поредна за „жълто-зелените“ през подготвителния период

Добричлии не срещнаха затруднения срещу юношите на „Дунав“

Победа и в третата си контрола през подготвителния период взеха футболистите на „Добруджа“. „Жълто-зелените“ се наложиха днес на стадион „Дружба“ с 4:0 срещу юношите до 19 години на „Дунав“ /Русе/. Очаквано домакините, за които играха почти всички налични състезатели, започнаха по-активно мача и бе въпрос на време да превземат съперниковата врата. Това стана в 12-ата минута, като преди това вратарят на русенци парира 3-4 опасни удара на добрички нападатели. Той все пак капитулира след бърза триходова комбинация. Стефан Митев получи топката по левия фланг и центрира в нак. поле, където Галин Стоянов засече и нацели напречната греда. Последва добавка с глава на  Кристиан Пешков, който отбеляза за 1:0.



Името си сред голмайсторите в 34-ата мин. записа и Стефан Митев. Младият офанзивен футболист този път бе изведен от дясно и останал сам срещу вратаря пусна технично топката покрай него за 2:0. През второто полувреме водачът на „жълто-зелените“ Светослав Петров даде шанс за изява и на останалите футболисти. Появилият се от пейката Денис Кадир направи резултата класически в 72-ата минута. Бързоногият нападател напредна в съперниковото нак. поле и със силен фронтален шут преодоля стража на "Дунав". Крайното 4:0 три минути след това оформи Евгени Димитров, наказал грешка в отбраната на русенци.

Проверките за "Добруджа" продължават през идната седмица. В сряда на стадион „Дружба“ гостува състава на „Тополи“, а в неделя друг съперник в Североизточна трета лига – „Хитрино“. И двата двубоя са с начало 18,00 часа.