Инициатива „Кажи ми здравей – бъди ми приятел!“ ще се проведе в Добрич

Събитието е инициирано от фондация „Лумос“ и Община Добрич по повод Световния ден на приятелството, който се отбелязва на 30 юли.

Инициатива „Кажи ми здравей – бъди ми приятел!“ ще се проведе в Добрич

Денят е обявен преди няколко години на Общото събрание на ООН с идеята да бъде насърчена дружбата и разбирателството между отделните индивиди, различни общности, култури  и народи.


По този повод на 31 юли от 10.30 до 12 часа до входа на парк „Свети Георги“ ще се проведе събитие за деца и възрастни „Кажи ми здравей – бъди ми приятел!“. Организаторите отправят покана към всички деца, младежи, родители, баби и дядовци.

За присъстващите ще бъдат предоставени бои за рисуване с ръце, балони и бонбони. Желаещите ще имат възможност да напраят отпечатък от ръката си на хартия, да напишат пожелание на децата, с или без увреждания или да им нарисуват картина.

Между две дървета в парка ще има линия на приятелството, където написаните пожеланията ще бъдат окачени. След събитието пожеланията ще подарят на  децата с увреждания от къщичките (Комплекса за социални услуги) в Добрич.