През летните дни жителите на Кардам се борят със слабо налягане на водата

На протест утре жители на Кардам ще изразят своето недоволство, породено от слабо налягане на водата и чести аварии на ВиК в селото

През летните дни жителите на Кардам се борят със слабо налягане на водата

“В голяма част от деня хората стоят без вода. Особено в това топло време нещата са непоносими”, каза кметът на Кардам Георги Събев. Той коментира, че е провел множество разговори с водното дружество, както и събрание в селото с представители на ВиК.   



“На последното събрание им дадохме срок от 30 дни, който утре изтича, когато е и нашият протест. Хората искат да протестират, за да се чуят тези проблеми и да има някакво решение”, заяви Събев.

Кметът посочи, че жителите на селото са над 700 човека. По думите му през лятото идват деца на гости и населението се увеличава.

“Кардам е едно от селата, в което има най-много чужденци”, каза Георги Събев и посочи, че има над 20 руски семейства, около 10 английски, както и такива от Германия и Италия. “Излагаме се пред чужденците”, заяви той.

Според него основният проблем с водата в село Кардам идва от икономиите на ток, за които ВиК не иска да признае, че прави. Кметът беше категоричен, че искат да получават услугата, за която плащат. 

Протестът ще се състои на 30 юли от 10 часа на главния път между Кардам и Спасово.