Кристиан Димитров започва участие на световното по борба за кадети

Срещу представител на Индия дебютира добричлията на тепиха в София

Кристиан Димитров започва участие на световното по борба за кадети

Град Добрич има свой представител на световното първенство по борба свободен стил за кадети /до 17 години/, започнало днес в зала „Арена Армеец“ в София. Неговото име е Кристиан Димитров, като състезателят на СК „Добруджански юнак“ ще излезе утре на тепиха в кат. до 92 кг. Първи съперник на добричлията в категорията, в която ще спорят 21 състезатели, е борец от Индия. При успех възпитаника на заслужилият треньор Петър Петров ще се изправи срещу съперник от Грузия.



Наставникът, придружаващ младия талант в столицата, разчита Кристиан да се представи достойно и да оправдае гласуваното му доверие. Състезателят си спечели място в отбора на България след допълнителни преборвания. Макар че ще се изявява за първа година в тази възрастова група, той притежава качества и потенциал, които се надявам да развие във времето. Неслучайно премина през три лагер-сбора от началото на годината и непрекъснато е в полезрението на националните селекционери. Очаквам Кр. Димитров да достигне максимума през следващия сезон, когато ще спори в титулярната си възраст. Освен това до края на 2019 г. му предстои участие на Балканиада, където ще има възможност да натрупа допълнително международен опит и самочувствие, е мнението на Петър Петров.

Официалният старт на шампионата бе даден днес от Ненад Лалович, президент на Международната федерация по борба (UWW). Иначе световната и европейска шампионка за 2018-а Тайбе Юсеин развя българския флаг, с което започна церемонията по откриването на планетарното първенство. На тепиха до неделя битки за призови места и медали в двата стила ще водят над 650 борци от 53 държави. Приветствие към участниците отправи и Красен Кралев – министър на младежта и спорта.