Две възпитанички на Веселин Марков кръстосват ръкавици в турнир „Балкан“

Над 100 боксьорки при девойките и жените спорят за медалите в Ботевград

Две възпитанички на Веселин Марков кръстосват ръкавици в турнир „Балкан“

Петото издание на международният турнир по бокс „Балкан“ за девойки и жени стартира утре в Ботевград. На ринга в зала „Георги Христов“ се очаква да излязат над 100 състезателки от страната и чужбина. Заявки за участие за подали представителки на три континента, като сред гостите личат имената на състезателки от Канада, Финландия, Унгария, Косово, Полша, Румъния, Русия, Шотландия, Сърбия, Словения, Сомалия, Швеция и Турция.


В националния отбор влизат и две представителки на БК „Добруджа“. Това са възпитаничките на треньора Веселин Марков – Златислава Чуканова и Дилек Серветова. Първата ще кръстоса при жените, а съотборничката и при девойките /до 18 год./, като общото за двете е, че ще спорят в кат. до 54 кг. Наставникът каза, че очаква добро представяне от състезателките, които са преминали двуседмични тренировъчни лагери съответно на Белмекен и в комплекс „Дианабад“ в столицата. Турнир „Балкан“ се очертава като тест за определяне на титулярните състави на България в съответните възрасти за предстоящите европейски първенства. Надявам се и двете момичета да грабнат своя шанс и да продължат изявите си на международния ринг, сподели добричкият наставник.

Официалното откриване на надпреварата е предвидено да стане на 2 август /петък/ от 15,30 часа при свободен вход за зрителите.