Победният ход в проверките продължава „Добруджа“

Добричлии се справиха с лекота със съперник в Североизточна трета лига

Победният ход в проверките продължава „Добруджа“

Футболният отбор на „Добруджа“ взе четвърта поредна победа в контролите от предсезонната подготовка. На стадион „Дружба“ домакините се наложиха с 4:0 над пряк конкурент в Североизточна трета лига през есента – „Тополи“ от Варненска област. Избраниците на треньора Светослав Петров не оставиха нито за миг съмнение в превъзходството си и доминираха над гостите в почти всеки един компонент от играта.


Резултатът за „жълто-зелените“ в 7-ата мин. откри Кристиан Пешков, който получи извеждащ пас в нак. поле на метър-два от голлинията и отправи удар в близкия ъгъл на съперниковата врата, а в желанието си да избие стражът на гостите отклони топката зад голлинията – 1:0. Доминацията на домакините продължи, а на 2:0 в 18-ата мин. покачи Галин Стоянов. Централният нападател бе на точното място пред рамката и оползотвори подаване на Антоан Вълчев за 2:0. Резултатът набъбна до 3:0 след половин час игра, а името си сред голмайсторите записа Михаил Венков. Опитният бранител прояви хладнокръвие след ъглов удар и засече топката с крак в купа от играчи, за да я оплете отново в мрежата. През второто полувреме на игралното поле за добруджанци се появиха всички налични състезатели, чийто усилия се увенчаха с четвърти гол в проверката в 73-ата минута. Точен бе Евгени Димитров, който останал очи в очи с вратаря на гостите не прояви колебание и сложи точка на спора.

В неделя на стадион „Дружба“ за заключителен спаринг преди шампионатните битки гостува друг съперник в Трета лига – „Хитрино“. Двубоят на стадион „Дружба“ е отново с начало 18,00 часа.