От любов към родния град млад стоматолог се завърна да работи в Каварна

26-годишният д-р Атила Али е завършил в Медицинския университет във Варна, около половин година е практикувал в големия град, след което се е завърнал да живее и работи в родната Каварна.

От любов към родния град млад стоматолог се завърна да работи в Каварна

Той е отворил кабинет в центъра на крайморския град през месец март.



Още от дете д-р Али мечтаел да бъде зъболекар. „Като малък имах проблемни зъби и доста време прекарах по стоматолози, никога не ме е било страх, даже ми харесваше и може би затова започнах  да се занимавам с тази професия”, разказа той. Най-голямо впечатление тогава му е направило  доброто отношение на лекарите и решил, че някой ден и той ще бъде като тях. 

Решението му да се завърне в родния град е продиктувано от това, че в Каварна липсват нови кадри, а младите заминават да търсят късмета си на друго място. „Реших да се прибера и да работя тук, понеже повечето ми колеги, които завършват „Дентална медицина” избягват да се върнат в малкия град, а все пак трябва да има и млади в Каварна”, каза д-р Али. Младият мъж сподели, че любовта към родното място също е един от силните фактори за завръщането му. 

Впечатленията му от пациентите в крайморския град са, че не си правят профилактични прегледи, а посещават кабинета му по спешност, когато болката е стане търпима. Д-р Али съветва каварненци да преглеждат зъбите си поне веднъж в годината, дори и да нямат оплаквания, за да се предотвратят бъдещи проблеми. 

Младият стоматолог д-р Атила Али предпочита да живее и да се развива в родната Каварна пред големия град.