Откриха фестивалът "Страваганца" в Каварна

Откриха фестивалът "Страваганца" в Каварна
Тринадесетото издание на националния фестивал за старинна музика „Страваганца“ е бил открит, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

В залата на Художествената галерия „Христо Градечлиев“ Петя Плугчиева, артистичен директор на "Страваганца", е приветствала присъстващите и ги е поканила да разгледат изложбата на художникът от Каварна Илиана Атанасова. Тя е споделила, че картините  красят залите на галерията за първи път.


Специален гост на събитието е бил кметът на Община Каварна Нина Ставрева.


„Препълнената зала на галерията доказва, че интересът към националния фестивал за старинна музика „Страваганца“ се засилва с годините. Щастлива съм, че днес имаме възможността да се насладим на творчеството на един прекрасен млад каварненски автор- Илияна Атанасова. Горда съм, че в Каварна има много таланти, прославили града ни!”, споделила е тя.


Събитието е било уважено от Ерсин Мустафов, фронтмен на група Jeremy?, Йордан Алексиев, актьор и зам.-директор на театър „Българска армия“, както и други таланти, прославили Каварна.


Теофания Христова е допринесла за добрата атмосфера с изпълнение на пиано.Фестивалът "Страваганца" продължава на 5 август от 18.30 часа в Храм „Св. Успение Богородично“, празнична вечерна служба – хоров концерт, посветен на празника Преображение Господне.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+