Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 29 юли до 2 август.

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Комбайн за прибиране на овошки и модулна мандра показват в 27-ото издание на изложението „Селското стопанство и всичко за него”.



На редовното си заседание Общинският съвет на Добрич прие предложението от директора на Спортното училище „Г. С. Раковски“ Николай Дяков през предстоящата учебна година да бъде формирана една паралелка пети клас с ученици, по-малък от минималния норматив. 

Жителите на двете най-големи села в община Ген. Тошево излязоха на протест срещу водния режим, който им налага ВиК – Добрич. 

12 389, 70 лева ще бъдат вложени за ремонт, поддръжка и изграждане на детски площадки в Добрич. 

Седем автори на книги получават финансиране от Община Добрич.

Заради обявеното бедствено положение и наредбата на Областния управител до 5 август да бъдат заколени всички прасета в стопанства от тип „заден двор” в областта, животновъди от Каварна  продават месото на безценица. 

От ГЕРБ номинираха председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев, зам.-областният управител Красимир Николов, общинските съветници Зорница Михайлова и Надежда Петкова и бившият кмет на Добрич Детелина Николова за кметския пост в Добрич.  

От любов към родния град млад стоматолог се завърна да работи в Каварна.

Щабът за изпълнение на областния план за защита при бедствия е удължил с 30 дни бедственото положение в областта.

Яма за загробване на прасета е изкопана върху газопровод, в близост до помпена станция край Генерал Тошево. 

25% ръст на туристите бележи община Каварна в сравнение с миналата година 

По случай Световния ден на приятелството, малчугани от Добрич изработиха цветни послания, с които да зарадват връстниците си от центровете за настаняване. 

Общинското предприятие „Комуналстрой“ ремонтира 25 основни спирки в Общината. Спирките се нуждаеха от основен ремонт вследствие на вандалски прояви и липса на отговорно отношение. 

Нестандартна церемония по подновяване на брачните клетви организираха в Албена за свои специални гости. Силке и Свен Клозе имат история, която трогна екипа на комплекса.

Младите таланти от Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Младежки център „Захари Стоянов”, с вокален педагог Елена Карабельова поздравиха гостите на Ботаническата градина в Балчик по случай 64 години от създаването й.  

С блестяща българска победа приключи финалната среща на майсторския турнир ”Albena оpen” от  21-я Международен фестивал по тенис на маса ”Албена `2019”. 

Официално беше открита новата клубна къща - част от варненското подразделение на Националния мото клуб „Кан Апарух 681”, в Добрич. 

Сумата от 1 357 660 лева за ремонт на улици в Добрич предизвика дебати на редовното заседание на Общинския съвет в Добрич във вторник. 

Туристическа карта с културни обекти и забележителности издаде Община Добрич.

Заявление от общинските съветници Антония Кирова и Йордан Манов, с което двамата уведомяват Председателя на ОбС Иво Пенчев, че напускат групата на бившия Реформаторски блок беше получено в секретариата на Общински съвет град Добрич.