Три медала взеха „хищниците“ от домашния турнир по канадска борба

Двама местни състезатели могат да участват на световното първенство в Румъния

Три медала взеха „хищниците“ от домашния турнир по канадска борба

Общо три медала спечелиха състезателите от СК „Хищник“ на проведения за четвърта поредна година в Добрич турнир по канадска борба. В интеграционната надпревара за хора с увреждания, влизаща в националната верига „Воля за победа“, с бронз се окичи Захари Стоянов. Председателят и треньор в добричкия клуб, който е основен двигател при организирането на спортната проява, мери сили с дясна ръка в кат. +85 кг.


В програмата бяха включени срещи, в които се съревноваваха и състезатели без увреждания. С успех от домакините при мъжете в кат. до 85 кг на дясна ръка се поздрави Ивелин Милев, който стана първи без загубен двубой. А с бронз при 65-килограмовите участници, също на дясна ръка, завърши Атанас Митев. Наред с медалите, след финалните битки в Младежкия център в града организаторите бяха подготвили и връчиха грамоти за участие на всички състезатели в отделните категории. Заключителният III кръг от веригата „Воля за победа“ е през септември в Кърджали.

Захари Стоянов сподели, че турнира в южният град се очертава като генерална репетиция за световното първенство по канадска борба за хора с увреждания. Шампионатът ще се състои месец по-късно в Констанца /Румъния/, като освен аз самия, реална възможност да попадне в националната селекция има още един представител на СК „Хищник“ – Мирослав Николов. Нашият турнир, който се превръща в традиционен, нямаше да премине гладко ако не беше съдействието и подкрепата от страна на Община Добрич и Младежки център, сподели клубният шеф.