Агробизнесмени осигуриха за “Чудната градина” 22 чифта маратонки, пръскане с дрон и биотор

9 000 корена зеле в “Чудната градина” в Добрич бяха напръскани чрез дрон с биотор от вулканични скали. Освен това младежите от социалното предприятие бяха изненадани с маратонки и вкусна пица за обяд.

Агробизнесмени осигуриха за “Чудната градина” 22 чифта маратонки, пръскане с дрон и биотор

22 чифта оригинални маратонки дариха на младежите с интелектуални затруднения от “Чудната градина” представители на компания “Панамин”. Фирмата осигури и чувал с биотор от вулканични скали и минерали. С част от него бяха подхранени 9 000 корена зеле чрез безвъзмездна демонстрация на летателен апарат от компания “Дрон Сървис Провайдър”. 





Модерната технология предизвика истински интерес при младежите, но най-голяма изненада за тях бяха оригиналите маратонки, които получи всеки един от тях. 



“Тези момчета дойдоха, а думите им бяха - ние сме доволни от нашия бизнес тази година, искаме да се отчетем”, сподели председателят на фондация „Николай Чудотворец” Мария Методиева. По този начин те са решили да направят благородното дело и са избрали то да бъде за “Чудната градина”. Мария Методиева посочи, че малко хора биха изявили желание да се “отчетат пред Господ” за постигнатите успехи в професионален план. 


Представителят на компания “Панамин” за България сподели, че основната идея на дарението е то да зарадва младежите, но и да покаже как частният бизнес, дори и с малко, може да подкрепя социалните предприятия. 

Д-р Хасан Ефраимов, член на управителния съвет на фондация „Николай Чудотворец”, сподели за бъдещите планове на “Чудната градина”. Те са да изградят четвърта оранжерия, както и четириетажен разсадник. Той посочи, че направата му ще бъде скъпа, защото е необходимо отопление за зимните месеци и осветление в слънчевия спектър. Д-р Хасан Ефраимов отбеляза, че са получили уверение от бизнеса за финансова подкрепа при направата му.


Той сподели още, че варненска фирма е изявила желание да изгради за социалното предприятия модерна оранжерия. “Тя ще бъде изцяло климатизирана със слънчеви панели, а подхранването на растенията ще e компютъризирано. Ще направим нещо, което едва ли го има в Добрич”, заяви д-р Ефраимов.

Припомняме, че оранжериите на „Чудната градина“ се намират на ул. „Суха река“ 35, зад магазин “Лидъл”.  В момента може да закупите краставици, домати, както и тиквички, отгледани с много любов. В средата на месец октомври очакват да стане тяхното зеле, което също ще може да откриете там.