Петър Петров от Добрич спечели ретро парада с 90-годишен Шевролет

Петър Петров от Добрич спечели ретро парада с 90-годишен Шевролет
На първия парад за старинни и класически автомобили и мотоциклети в Добрич Петър Петров взе участие с Шевролет Интернационал АЦ от 1 929 година.

90-годишният автомобил донесе на Петър специалната награда на Община Добрич “Купата на кмета”, която му беше връчена от градоначалника Йордан Йорданов. 


Над 100 ретро возила се събраха на парада в Добрич (+СНИМКИ)Петър Петров сподели за Добрич Онлайн, че ретро возилото е пълен оригинал, закупено от Холандия преди две години. “Както го виждате, така съм го закупил. Нищо не съм правил по него”, каза победителят. Шевролетът е 3 200 кубика, 40 коня. Подът му е дървен, както и вратите, които са облечени с ламарина. Освен това той е притежател и на Волга от първа серия, която е реставрирана. Миналата година е пътувал до Москва, за да закупи части за нея. В момента Петър продължава с реставрацията на Волгата.  


Кметът на Добрич сподели, че около 8 часа тази сутрин е видял ретро возилото на победителя по улиците на града, освен това е чул и клаксона му. “Изключително много ми допадна. Моята награда не може да бъде разпределена на всички, колкото и да ми се иска”, посочи Йордан Йорданов и допълни, че автомобилите са прекрасни, показващи историята на различни марки. 


Всички 109 участници получиха купа и грамота за представяне в Първия парад за старинни и класически автомобили и мотоциклети в Добрич. Една от целите на изложението е да бъде създаден ретро клуб в града.

Един от организаторите на събитието е Кольо Тончев. За него кметът на Добрич сподели, че го е срещнал преди около година, посещавайки едно от основните училища в града. “За пет минути фиксирахме датата за провеждането на ретро парада”, каза още Йорданов. Ретро парада се провежда със съдействието на Община град Добрич, Съюза на българските автомобилисти и спомоществователи.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+