Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от студио „Сарандев” с първа награда от конкурса „Музикален импулс“

Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“, при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха с престижни награди от III Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ 2019.

Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от студио „Сарандев” с първа награда от конкурса „Музикален импулс“



Сред изпълненията на над 70 солисти и вокални ансамбли, журито оцени представянето на Димитрина Германова като най-силно и впечатляващо и ѝ присъди голямата награда на конкурса - ГРАН ПРИ. Това е поредното високо отличие за талантливата добричлийка и втора награда ГРАН ПРИ само за тази календарна година. И всичко това след успеха ѝ в Световнияшампионат по сценични изкуства в Холивуд преди седмици. 

Студио „Сарандев“ грабна още една престижна награда от конкурса в Бургас - първо място за дуета Димитрина Германова и Росен Петров - вече утвърдил се вокален ансамбъл с много отличия, сред които три първи наградисамо за 2019-та и две награди ГРАН ПРИ в предходни години.

Освен силните участници, които преминаха  до втория етап на конкурса след прецизна предварителна селекция, за високото ниво на бургаския певчески форум допринесе и фактът, че за втора поредна година член на журито беше Уилям Лестър. Той е един от водещите вокални педагози във Великобритания, преподавал в някои от най-престижните съвременни музикални учебни заведения в Лондон, както и с опит като част от екипа на големи продукции като The Voice UK, The Voice Kids UK, X Factor UK и много други.Особено полезен и интересен за участниците бе проведеният уъркшоп „Сценично присъствие и техника за изразително изпълнение“, в който Уилям Лестър сподели с младите певци своя опит като експерт по вокални и сценични умения. Другите членове на компетентното жури бяха:  председател - доц. Етиен Леви - преподавател в Нов български университет,Мая Райкова - продуцент в БНР, Атанас Стоянов - радио водещ и Музикален директор на БГ Радио.

Церемонията по награждаването и Гала концертът под надслов „Бъдещите големи звезди на България“ се състояха на 11 август от 19:30 ч. в Летния театър в Бургас със специалното участие на поп звездата Михаела Филева.  Като носител на GrandPrix, Димитрина Германова взе участие в Гала концерта.За бургаската публика тя изпълни втората си конкурсна песен “Proud” -хит от Евровизия 2019.

Главен организатор на Националния конкурс „Музикален импулс“ е Арт център „Точно време“ с генералното партньорство на Община Бургас.