166 проверки за незаконна сеч са извършени на територията на ДГС – Генерал Тошево

806 проверки са извършили служители на стопанствата към Североизточното държавно предприятие за периода 5-12 август.

166 проверки за незаконна сеч са извършени на територията на ДГС – Генерал Тошево

Инспектирани са 151 обекта за добив на дървесина и 215 превозни средства. Горските са проверили 366 ловци, 5 риболовци и 69 физически лица. На нарушителите са съставени 9 акта и 31 констативни протокола.


5 пространствени кубически метра дърва за огрев и каруца са задържали служители на ДГС-Цонево, като на нарушителите са съставени 4 акта. 30 са проверките в стопанството през седмицата.

В ДЛС-Паламара отново е задържан моторен трион, като е съставен и констативен протокол, а общо са проверени 62 обекта за добив на дървесина и МПС.

166 са проверките в ДГС-Генерал Тошево, като продължават дежурствата във временния контролен горски пункт „Генерал Тошево“, като това е една от мерките за недопускане разпространението на вируса на АЧС.

175 са проверките в ДГС-Търговище, 75 в ДГС-Шумен, 74 в ДГС-Провадия, 47 в ДГС-Суворово, 41 в ДГС-Смядово, 40 в ДГС-Преслав, 37 в ДГС-Нови пазар, 26 в ДГС-Варна, 12 в ДГС-Омуртаг и 10 в ДГС-Тервел.

Продължават и обходите в горите, като се следи за животни с нетипично поведение или трупове на диви свине. Едновременно с това дежурните екипи съблюдават в инфектирата зона в район „Елешница“ на ДГС-Върбица да не влизат външни лица. Постъпите към местността са затворени, има бариери, преустановени са всички дейности в района.