Юношите до 15 години започнаха подготовка в Сливен

Добричките таланти отстъпиха в първата контрола пред връстниците си от „Черноморец“ /Бургас/

Юношите до 15 години започнаха подготовка в Сливен

Футболният отбор на „Добруджа“ при юношите до 15 години пристигна в Сливен, където ще проведе тренировъчен лагер до 21 август. Той се осъществява по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол и се реализира съвместно с БФС и Министерството на младежда и спорта. В града под Сините камъни са настанени шест тима във възрастта, които от есента ще участват в Елитната група на България.



Треньор на добричките таланти е Павлин Тодоров, който разчита на 20 състезатели. „Жълто-зелените“ вече изиграха първа контрола от подсигурените общо три от организаторите на инициативата. В дебютната си проверка добруджанци отстъпиха с 1:4 пред „Черноморец“ /Бургас/. Почетното попадение за добричлии бе дело на Димитър Димитров.

Павлин Тодоров каза, че независимо от резултата и допуснатите слабости, е видял и добри неща в игрови план от избраниците си. Надявам се с всеки изминал мач да подобряваме нивото си на представяне и да се стремим към постоянство. Докато достигнем до там е необходим упорит труд и изпълнение в максимална степен на поставените задачи към всеки един на терена. Иначе условията в Сливен са отлични, като започнем от настаняването, храната и стигнем до тренировъчната база. Още при пристигането си младите футболисти от отделните отбори преминаха серия от тестове, а информацията беше предоставена и на треньорите. Наред с това контролите се заснемат, за да може по-късно да се направят видеоанализи. Следващият планиран спаринг е на 15 август /четвъртък/, а наш съперник е състава на „Спартак“ /Плевен/, сподели младият наставник.

Първенството в Елитната група на страната до 15 години започва на 24 август. Жребият отреди отбора на „Добруджа“ в този I кръг да гостува в София на ЦСКА.