Започна футболният турнир "Петър Боянов"

В Албена днес тържествено бе открито шестото издание на детския футболен турнир „Петър Боянов”. Старт на проявата даде живата легенда на Левски Божидар Искренов.

Започна футболният турнир "Петър Боянов"

Той поздрави организаторите – братята Боян и Радослав Боянови, за прекрасната инициатива, която отново е събрала водещите футболни школи у нас, и им подари фланелка на Левски със своето име. Към децата се обърна с думите: Забавлявайте се на терена, играйте за удоволствие!


 

На откриването всички отбори и публиката бяха поздравени от Роберта балет – Варна с треньор Вера Цариградска.

 

В първите мачове блесна звездата на Валентин Йосков от Черно море II, който вкара 6 гола за победата на своя отбор с 8-4 над Добруджа в среща от група „Б” при децата от набор 1997. В другата група от същата възраст Левски надделя с 1-0 над Черно море I.

 

При най-малките от набор 2000 „моряците” разгромиха Литекс със 7-1. Днес се изиграха и две срещи при набор 1996 – Векта – Черно море 0-2 и Ботев Пд – Добруджа 3-0.  

 

Закриването ще се проведе на 6 септември. Най-добрите отбори ще получат купи и медали. Организаторите на футболния турнир ще връчат индивидуални награди във възрастовите групи за най-полезен защитник, вратар, полузащитник, нападател, най-техничен футболист, за феърплей и голмайстор. Ще бъдат раздадени флагчета, топки от БФС, децата ще получат фланелки с логото на турнира, а треньорите – ризи, на които също е емблемата на футболната проява.