Андрей Енев от Каварна ще участва в 1200-километров коломаратон във Франция

Андрей Енев е на 36 години от град Каварна, от 2012 година насам се занимава активно с колоездене, а от 2016-а официално е член на софийския колоездачен клуб „Велосити”.

Андрей Енев от Каварна ще участва в 1200-километров коломаратон във Франция

Участвал е в състезания както в България, така и в чужбина, но един от най-важните преходи до сега е Камино де Сантяго в Испания.



Както Добрич Онлайн писа младият каварненец ще вземе участие в Международния супер коломаратон Париж – Брест – Париж. Андрей ще премине 1200 км на своя велосипед. 

Френският град Брест е готов да посрещне колоездачи от цял свят и Андрей Енев е един от тях. Вчера той отпътува за Франция, където ще стане част от 19-ото издание на престижния колоездачен маратон.  Маршрутът е дълъг 1200 километра, а на старта ще застанат над 7000 участници. Всички колоездачи ще тръгнат от градчето Рамбуйе, недалеч от Париж. Стартира се на вълни от 300 човека в група на всеки 15 минути от 16 до 22 ч. на 18 август и от 5 до 7 ч. на 19 август. Финалът е на същото място след  80, 84, или 90 часа - в зависимост от избраната стартова група. Вече е ясно, че стартът на Андрей е в 5 и 30 на 19 август в 84-часовата група, която е с по-бързо каране. Първоначално той е бил регистриран в 90-часовата, но след освобождаване на място, е успял да се прехвърли при по- бързите.  

Състезанието е от календара на Българската федерация по колоездене, в който всяка година има по един международен старт. Страната ни ще бъде представена от общо 20 души като един от тях е Андрей Енев от Каварна.

Екипът на Добрич Онлайн му желае успех и едно незабравимо преживяване !