Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 12 до 16 август:

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Изградиха алея от бензиностанция "Шел" до квартал "Рилци".


Областният управител Красимир Кирилов издаде заповед, съгласно която се указват изрично 10-километрови зони около промишлените свинеферми на територията на област Добрич, в които е забранено влизането в горите и събирането на трюфели. 

Младежи от Добрич са споделили какво трябва да се промени в образованието, за да бъде по-достъпно и интересно. 

За поредна година Община град Добрич съвместно с БЧК - Добрич организира кампания за раздаване на безплатна вода за нуждаещите се в най-горещите дни на лятото. 

Църковното настоятелство на храм „Свети Лука Кримски” е получило разрешение от Варненския и Великопреславски Епархийски съвет за строеж на църквата 

Сестрите от Първо вътрешно отделение на МБАЛ – Добрич са оттеглили молбите за напускане, заплатите им ще бъдат увеличени. 

Фолклорният танцов клуб “Хорце” получи диплом за отличие в категория “Гражданска организация” от годишните награди “Прокултура” 2019.

Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“, при Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова се завърнаха с престижни награди от III Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс“ 2019. 

За седмица конфискуваха 158 кг месо и колбаси на Граничните контролно-пропускателни пунктове в Кардам и Дуранкулак. 

Джип влезе в морето на плаж „Болата”. Собственикът на возилото е влязъл във водата с него, за да си извади лодката. 

Националният тим на България по лека атлетика запази мястото си във Втора лига на Европа, след като в рамките на три дни води битки във Вараждин /Хърватия/.

Разреденият алкохол е най-честото нарушение при предлагането на спиртни напитки в заведенията по морето

В област Добрич няма регистрирани случаи на морбили или съмнения за заболели, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. 

Бъдещите студенти заплащат здравните си осигуровки сами до 25 август.

Дилек Серветова от Каварна с бронзов медал от Международния турнир по бокс "Балкан".

Клуб „Вимпел” с 5 златни, 6 сребърни и 1 бронзов медал от Държавното първенство за корабни модели в Каварна.

Любознателните малчугани от Летния детски център „Млади възрожденци” към НЧ „ Йордан Йовков – 1870 година” се запознаха с правилата за движение по пътищата. 

Църквата „Успение Богородично” в Каварна отбеляза своя храмов празник

Почетният консул на Италия във Варна Н. Пр. Антонио Таркуинио официално откри изложба с творби на трима италиански автори в Каменната зала на ДКИ КЦ „Двореца” в Балчик. 

По-малко вредни емисии, по-бързо придвижване и интелигентна транспортна схема предвижда проект на Община Добрич

Фонтанът на площада в центъра на едно от най-големите села в община Каварна е ремонтиран, предстои изкърпването на дупки на около 5- 6 улици. 

След почти три години усилен труд миналата седмица беше подписан договорът с фирмата изпълнител, която напълно ще реставрира къщата на актрисата и един от основоположниците на българския театър Адриана Будевска. 

Още една ценна находка откриха на нос Калиакра.

14 диви свине са уловени в капаните за жив дивеч на територията на Североизточното държавно предприятие към момента. 11 са животните в ДГС-Добрич и 3 - в ДЛС-Тервел.

В разгара на лятото „БГ Поп Рок Сцена“ 2019 разтърси Каварна. За трета поредна година каварненци и гости на града танцуваха и пяха с едни от най-нашумелите български изпълнители, а за първи път в тридневен удължен вариант.