„Добруджа“ прекърши тервелчани през второто полувреме

Янчо Андреев отбеляза единственото попадение в областното дерби срещу „Септември“

„Добруджа“ прекърши тервелчани през второто полувреме

Отборът на „Добруджа“ спечели с минималното 1:0 областното дерби от II кръг в Североизточна трета лига срещу „Септември“. Футболистите на домакините трябваше да се потрудят доста, за да превземат вратата на тервелчани. Това стана едва в 74-ата минута, в която Янчо Андреев наказа грешка в отбраната на гостите и от около 15-ина метра опъна мрежата.



Преди почивката „жълто-зелените“ упражниха натиск и поставиха под напрежение съперниковият вратар, без резултат. В началните минути Кристиан Пешков на три пъти засече топката с глава, но без да порази целта. Възможност да се разпише се откри и пред Симеон Митев, но шута на бранителят, който бе с гръб към вратата, не изненада Дениз Александров. До края на полувремето действията се развиваха предимно в половината на гостите, които бяха компактни в защита и не оставяха много свободни пространства за добричките нападатели. 

Ситуацията на терена през втората част не се промени съществено, а добричлии трудно намираха път през добре групираната отбрана на „Септември“. Все пак в 48-ата мин. Янчо Андреев се озова на стрелкова позиция, но изпрати кълбото над вратата. След него Галин Стоянов стреля слабо в близост до точката за изпълнение на дузпа в ръцете на вратаря. В 62-ата мин. Кристиан Пешков завъртя опасно топката край стената от пряк св. удар, която премина на около метър край страничния стълб. Отново Пешков, три минути по-късно, нацели напречната греда след разбъркване след корнер. Настоятелността на добруджанци се увенча с успех в 74-ата минута, а за попадението спомогна колективна грешка в защитния вал на гостите. След недобре изчистена топка, последва подаване към Янчо Яндреев, който с удар от въздуха я насочи в горния ляв ъгъл на съперниковата врата за 1:0.

В оставащите минути до края двамата треньори – Светослав Петров и Валентин Пейчев, направиха всички разрешени смени и пуснаха свежи състезатели на терена, но до промяна в резултата не се стигна. Така трите точки станаха притежание на домакините, които вече имат 6 в актива си. В следващия кръг „Добруджа“ гостува на „Суворово“, а „Септември“ приема в Тервел състава на „Устрем“ /Дончево/.