Светослав Петров: Подобни мачове са от полза за младите футболисти

Опитният бранител Явор Колев вече не е част от състава на „Добруджа“

Светослав Петров: Подобни мачове са от полза за младите футболисти

Главният мениджър и старши треньор на мъжкия отбор на „Добруджа“ Светослав Петров обяви след минималната победа над „Септември“, че е очаквал подобна съпротива от тяхна страна. За качеството на мача и играта не искам да говоря, защото беше ясно, че тервелчани ще действат затворено и ще разчитат на епизодични контраатаки. Състезателите на гостите имаха допълнителна мотивация да се представят в добра светлина на стадион „Дружба“, защото около 90% от тях през различен етап от кариерата си са преминали през „Добруджа“, изтъкна селекционерът.


Момчетата се стараха и се бориха до последно. Благодарение на подобни мачове нашите млади състезатели се се каляват и израстват. Срещите като тази са от полза за младите, защото наред чисто спортно-технически, те трябва да се проявят други свои страни, да покажат воля и характер. Като първо домакинство за сезона, явно и очакванията към нас са били по-големи, но в крайна сметка имаше доста хора на стадиона, на които специално искам да благодаря за подкрепата, допълни наставникът на „жълто-зелените“.

Той каза още, че нито за миг не се е съмнявал и е вярвал в победата. Още преди началния съдийски сигнал казах на футболистите, че е без значение дали ще отбележим гол в 1-ата или 90-ата минута. Играчите, които излязоха на терена, бяха наличните и в общи линии оптималният вариант при смените. Кристян Петков не беше в групата, защото е измъчван от вирусно заболяване и е дори на антибиотици. При Явор Колев ситуацията е следната – той дойде и ми каза, че заради множеството ангажименти, които има извън футбола, спира да играе. На него няма да може да се разчита и в ДЮШ на клуба. На негово място няма да търсим друг треньор, защото сме с ограничен бюджет, което ни принуждава да оптимизираме максимално нещата там. Имената на останалите картотекирани състезатели се знаят, което налага да извървим пътя с младите до край, декларира Светослав Петров.