Предвижда се изграждане на велоалея на бул. „Добричка епопея” по проект

Предвижда се изграждането на пешеходна зона и велосипедна алея по бул. „Добричка епопея” по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, по Оперативна програма „Региони в растеж”, като е свързан и с инвестиционната програма на Община Добрич.

Предвижда се изграждане на велоалея на бул. „Добричка епопея” по проект

Припомняме, че велоалея беше изградена по бул. „Добруджа” от бензиностанция „Шел” до кв. „Рилци”. Общата й дължина е 2 810 метра и ширина 1 метър, разположена успоредно до дясното платно за движение на булеварда. 



 „Чрез велоалеята на бул. „Добричка епопея”, която се предвижда да бъде изградена, ще се получи една естествена връзка от бул. „Добруджа”, през пътния възел на бул. „Трети Март” към парковата зона на града, съответно да стане едно надграждане на съществуващите велоалеи в парка, централната градска част и да се продължи по нататък с последващи алеи, които да са част от цялостната велосистема в града”, сподели пред Добрич Онлайн директорът на Дирекция „Икономическо развитие и европейски фондове“ към Община град Добрич Петър Енев.

По неговите думи се предвижда в следващите години велопридвижването да започва от Авиограда, през бул. „25 септември”, със съответно отклонение към кварталите „Балик” и „Строител”, през улица „Никола Петков” и ул. „Батовска”, с естествена връзка към парковата зона и съответно към центъра на Добрич.

„Самият проект изгражда една малка част от бъдещата цялостна велосистема на града”, каза  в заключение Петър Енев.