Деца от Добрич се запознаха отблизо с работата на пожарникарите (+СНИМКИ)

Малчуганите от Летен детски център „Млади възрожденци” към НЧ „Йордан Йовков – 1860 г.” посетиха днес пожарната в Добрич.

Деца от Добрич се запознаха отблизо с работата на пожарникарите (+СНИМКИ)



Децата се запознаха с оборудването на един от противопожарните автомобили в Добрич.Той е среден тип и побира 4000 литра вода. Пожарникарите показаха на любопитните малчугани и тежкия тип пожарна кола, която събира 8000 литра, 30-метровата пожарникарска стълба, с която се евакуират хора, както и задължителната защитна екипировка.


Комадирът на екип в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич Мартин Стефанов запозна децата с действията, които трябва да предприемат при пожар. „Ако не могат да напуснат помещението трябва да влязат в банята, там е мястото с най-малко горими материали, да затворят плътно вратата и ако имат мобилен телефон в тях да потърсят помощ. Не трябва да напускат помещението, защото има вероятност другите стаи да са задимени, което е опасно от тяхното здраве”, каза той. 


След посещението си в пожарната повечето от децата споделиха, че искат да станат пожарникари когато пораснат. Мартин Стефанов им пожела да сбъднат мечтата си, за да могат да помагат на хората, животните и да спасяват имуществото. 


Децата имаха възможността да влязат в ролята на истински пожарникари, те се качиха в противопожарния автомобил и пръскаха с пожарникарския маркуч.