Община Генерал Тошево обяви конкурс за разказ, посветен на Йордан Йовков

Община Генерал Тошево обяви конкурс за разказ, посветен на Йордан Йовков
Националният литературен конкурс за разказ "Земя на пеещите колелета" се посвещава на големия писател и разказвач, певеца на Добруджа Йордан Йовков.

Конкурсът има за цел да продължи литературната традиция на Йовковия разказ, в който действията и персонажите са вдъхновени от хуманизма, трудолюбието на добруджанеца и стремежа към красотата във всички нейни форми и проявления. 


Разказът, с който автора участва, трябва да бъде до четири стандартни страници А4, шрифт Times New Roman 12, междуредие 1. Всеки може да се включи с един разказ, допуска се и съавторство. Творбите трябва да са свързани с проблематиката за земята, труда на хората и Добруджа. 


Срокът за предоставяне на разказите е до 8 октомври на електронната поща  kultura@toshevo.org или на адрес Община Генерал Тошево, ул. „Васил Априлов“ № 5, за конкурса. Придружаваща информация трябва да бъде добавена на отделен файл/лист и да включва трите имена на автора, възраст, населено място, личен телефон и електронна поща за връзка.


Оценяването ще се извърши от тричленно жури, включващо изявени литературни творци, като разказите се предоставят без личните данни на автора.


Наградният фонд за 2019 година е 1 800 лева. Ще бъдат присъдени първо, второ и трето място, както и поощрителна награда, отличия за млад автор, за местен творец и награда на Община Генерал Тошево. Освен това ще бъдат присъдени и специални награди от Съюза на българските писатели, ЕТ „Добруджа експорт – Георги Балабанов“ и издателствата „Захарий Стоянов“ и „Български писател“.


Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на сайта на Община Генерал Тошево, а церемонията по награждаването ще се проведе през месец ноември.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+