15-годишните юноши се отправят за София

Младите футболисти на „Добруджа“ гостуват на връстниците си от ЦСКА

15-годишните юноши се отправят за София

Футболният тим на „Добруджа“ до 15 години ще изиграе дебютен мач в първенството от Елитната група на България. Надпреварата стартира утре, а от 9,30 часа избраниците на треньора Павлин Тодоров гостуват в София на връстниците си от ЦСКА. Добричките таланти се отправят днес за столицата, като на място ще направят заключително занимание преди срещата. Водачът на „жълто-зелените“ изрази оптимизъм както от изхода в предстоящия двубой, така и в шампионата като цяло.



Както е известно, заключителната част от подготовката ни премина в Сливен. Там проведохме 12-дневен лагер, осигурен по Програма за развитие на детско-юношеския футбол, разработена съвместно от Български футболен съюз и Министерството на младежта и спорта. Условията, предоставени от домакините, бяха отлични. Младите футболисти от шест клуба от страната – участници в U 15, се почустваха като професионалисти. Изключвайки факта, че някои за първи път се отделяха за толкова дълъг период от семейната среда, вниманието на всички бе насочено към спорта. Резултатите в контролните срещи, които изиграхме не бяха добри, защото загубихме с 1:4 от „Черноморец“ /Бургас/ и 2:5 от „Спартак“ /Плевен/, като завършихме 1:1 с „Асти“ /Хасково/.

За разлика от съперниците, където състезателите са заедно от 1-ви клас, прави се селекция и се тренира двуразово в Спортните училища, при нас отбора е в този си вид от 2-3 години. Въпреки това, аз съм с положителна нагласа към това, което ни предстои. Момчетата имат шанс да получат безценен опит и да се конкурират с представителите на водещите футболни школи у нас във възрастта. За да постигнем желаните резултати обаче, е необходима концентрация и себераздаване на терена от първата до последната секунда в мачовете, които ни предстоят, сподели Павлин Тодоров.