Водеща на bTV и трима помощници почистиха плажа в Шабла

Яке, счупен стол и опаковки от ливански и руски продукти са част от отпадъците, които е открила водещата на "Преди обед" по bTV Десислава Стоянова на плажа в Шабла.

Водеща на bTV и трима помощници почистиха плажа в Шабла

Тя сподели видео в профила си в социалната мрежа, на което показва колко боклук може да бъде почистен за десет минути. За краткото време Десислава Стоянова, заедно с трима помощници, успява да почисти част от ивицата на плажа в Шабла. 



Във видеото тя снима и някои от отпадъците, които са открили - яке, счупен стол, опаковки от ливански и руски продукти и слънчеви очила. 


“Морето взима и дава обратно всичко, което някой, някъде е изхвърлил на плажа. Асортиментът, за съжаление, е доста богат…”, казва във видеото водещата на "Преди обед".

Десислава Стоянова е дългогодишен привърженик на кампанията "Да изчистим България заедно", която тази година ще се проведе на 14 септември. Кампанията на bTV Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, както и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.   

На 14 септември доброволци от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.