За шеста година "Двореца" в Балчик ще е домакин на Международния музикален фестивал "Music Campus Balchik"

От 1 до 10 септември 2019 г. в Културен център "Двореца" - Балчик, ще се проведе шестото поредно издание на международния музикален фестивал "Music Campus Balchik" - майсторски класове и концерти.

За шеста година "Двореца" в Балчик ще е домакин на Международния музикален фестивал "Music Campus Balchik"

Този проект се провежда под патронажа на сдружение "Култура край границата", както и с подкрепата на Държавен Културен Институт "Културен център "Двореца" и цели да даде възможност на млади български творци - музиканти, за срещи и изяви.



По време на тазгодишния формат, майсторските класове ще се водят от някои световно признати имена в областта на музиката, като Александру Гавриловичи, Швейцария /цигулка/ - арт директор на фестивала, Ирина Гавриложици, Австривя, /оперно пеене/, Туула Халстром, Филандия /клавирен съпровод на оперно пеене/, Стефан Хаджиев, България /виолончело/, Марк Тотен, Холандия, /виола/ и Владимир Лакатос, Германия, /камерна музика/.

Входът за всяка една от концертните вечери е свободен!

Съпътстващо мероприятие и на тазгодишния формат е изложбата "Знаци на звука" на Стела Василева, която може да бъде видяна в Каменна зала от 1 до 9 септември.