ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за партньорство на местните избори

ГЕРБ и СДС ще се явят съвместно на местния вот. Това обявиха двете партии на пресконференция, в която участваха премиерът Бойко Борисов, лидерът на СДС Румен Христов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за партньорство на местните избори

"Винаги ни е било приятно на ГЕРБ да работим със СДС. Никога не сме делили партиите на големи и малки, а на стари и най-вече на партии с ценности. Предлагаме направено срещу популизъм. Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори - заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат", това заяви премиерът Бойко Борисов.


"Смятаме, че дясното управлява по-добре и трябва да продължи да управлява", каза Румен Христов. Той допълни, че се надява да постигнат с ГЕРБ договореност за големите общини в България, които са знакови. "Споразумението ни с ГЕРБ стимулира двете структури на ГЕРБ и СДС да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване."

"Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност", каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова. "С това обединение смятам, че ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работим за общините и че те носят ясна политическа отговорност и то в десния спектър", добави Фандъкова.

Източник: news.bnt.bg