Елена Пинджоян: Детето не изпитва радост от фестивала, когато е настроено, че трябва да победи задължително

Основателят и художественият ръководител на театралното студио „Непоседи" Елена Пинджоян е категорична, че най-важното за децата е да виждат как те прогресират. Чрез участие във фестивали те правят стъпка по-нагоре в своето развитие.

Елена Пинджоян: Детето не изпитва радост от фестивала, когато е настроено, че трябва да победи задължително

Елена Пинджоян сподели мнението си на среща с изпълнителя Бедрос Киркоров, на която присъстваха  съпругата му Людмила Киркорова и председателят на фенклуба на Филип Киркоров в България Марияна Георгиева. 



Според Елена Пинджоян е много важно как родителите и педагозите настройват детето за фестивала, в който му предстои участие. Тя отбеляза, че когато на детето се каже, че отива да покаже каквото може и да се научи от другите, тогава то се чувства по-спокойно. Разочарованието идва в обратните ситуации, когато на детето се каже, че задължително трябва да се класира на призово място. По думите й то не общува с другите и не изпитва радост от фестивала, когато е настроено, че трябва да победи задължително.

Посещението на Бедрос Киркоров в Добрич е породено от желанието му да се запознае с кмета Йордан Йорданов. Освен това бащата на Филип Киркоров е председател на журито на фестивала за музикално и танцово изкуство „Stars of the world Alexandra princess angel 2019", който се провежда в КК Албена. Той е посветен на жестоко убитата в Поморие през 2014-а 7-годишна Алекс.  Главен организатор на събитието, което започва днес, е Арт компания „Нови звезди”. В тазгодишното му издание ще вземат участие деца от осем държави - България, Русия, Украйна, Беларус, Македония, Молдова, Канада и Казахстан.

Младите певци ще представят световни хитове, песни на роден език, народно пеене и песни на известния Филип Киркоров. Самият той предоставя на талантите свои оригинални инструментали, за да могат да пеят с чист и хубав звук. В миналогодишните издания на фестивала най-често децата са избирали да изпълнят песните Единственная моя и Снег на Филип Киркоров.

Филип е израснал на сцената заедно със своите родители. Баща му Бедрос сподели, че синът му е пораснал в моментите, когато той е придобивал музикални знания и е организирал концерти. Според него благодарение на това синът му е станал по-упорит.

Фестивалът „Stars of the world Alexandra princess angel 2019" ще се проведе от 27 до 31 август. В последния ден ще се състоят мастър класове с Бедрос Киркоров, гала концерт и награждаване.