147 500 лева е инвестирала Община Генерал Тошево в културна инфраструктура

147 500 лева е инвестирала Община Генерал Тошево в културна инфраструктура през 2019-a година, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

147 500 лева е инвестирала Община Генерал Тошево в културна инфраструктура

С крупната сума, включена в бюджета за настоящата година, се обезпечават строителните дейности по обновяване на сградния фонд, парковото оборудване и оградните съоръжения на читалищата в селата Василево, Красен, Зограф, Росица, Преселенци, Пчеларово и Люляково.



В рамките на една календарна година ще бъдат частично обновени 7 читалищни сгради и прилежащата към тях инфраструктура. По този начин ще се създадат по-добри условия за персонала, самодейците и читалищните посетители, в които те да се чувстват комфортно и да развиват пълноценно своите заложби.

Паралелно с това по проект с многомилионно трансгранично финансиране Общинската администрация ще реновира изцяло читалищата в двете най-големи села – Кардам и Спасово, както и пространството пред Историческия музей в Генерал Тошево.

От пресцентъра в заключение посочват, че в последните няколко години Община Генерал Тошево изпълнява културна програма, която включва богат избор от събития, съвместими с националната културна политика и с регионалните стратегии за културата.