Четири номинации за почетен гражданин на Добрич до момента

Четири са номинациите за Почетен гражданин на Добрич до момента, срокът за внасяне на предложения изтича на 2 септември.

Четири номинации за почетен гражданин на Добрич до момента

Първото постъпило предложение в местната администрация е за председателя на ХобиСклуб в Добрич Иван Тодоров. С второто внесено предложение е номиниран поетът Драгни Драгнев, последван от главния художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“ Стоян Господинов. Четвъртата номинация е направена за писателя Рада Въртунинска. 



Обявеният срок за подаване на номинации в местната администрация е до 31 август, но предложения могат да се внасят до 2 септември, тъй като събота не е работен ден. В понеделник Комисията за удостояване с почетни отличия на Община град Добрич ще проведе заседание, за да разгледа предложенията. 

По традиция званието се връчва на тържествената сесия на местния парламент в Деня на Добрич – 25 септември. С Почетен гражданин се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Удостоените се вписват в Почетната книга на Добрич.

Припомняме, че през 2018-а година Добрич нямаше почетен гражданин. Единственото предложение тогава беше за писателя Георги Казанджиев, което Комисията за удостояване с почетни отличия не одобри. Комисията не излъчи предложение за Почетен гражданин и през 2017-а година. Последният, получил отличието беше художественият ръководител на Фолклорния танцов ансамбъл „Добротица“ Александър Александров през 2016-а, когато той отбеляза своята 70-годишнина.