Мая Димитрова: „Нашите представители в местната власт ще работят за приемане на икономически мерки за висока заетост и добри доходи на работниците”

Това каза председателят на общинския съвет на БСП в Добрич Мая Димитрова на провела се днес партийна конференция, във връзка с предстоящите местни избори.

Мая Димитрова: „Нашите представители в местната власт ще работят за приемане на икономически мерки за висока заетост и добри доходи на работниците”

„Нашите представители в местната власт ще работят за приемане на икономически мерки за висока заетост и добри доходи на работниците, създаване на здравословна и природосъобразна жизнена среда, противодействие на демографския срив, недопускане на  корупционни практики и прозрачно провеждане на обществените поръчки, постоянен контрол върху качеството и ефективността при изразходване на финансовите средства, в това число и по оперативните програми”, заяви Димитрова.



Според нея, за да се случи всичко това трябва да бъдат спечелени местните избори, кметското място да заеме кандидат, издигнат и подкрепен от Българската социалистическа партия и броят на общинските съветници да се увеличи. 

В началото на срещата Мая Димитрова представи кратък анализ на резултатите от изборите за Европейски парламент. „Избирателната активност беше изключително ниска, в град Добрич излязоха да гласуват едва 29.95% от имащите право на глас, като резултати БСП е първа политическа сила в областта, но в града сме втори”, припомни тя. 

Мая Димитрова призова на предстоящите избори предложените кандидати да бъдат отговорни и да отстояват позициите на БСП, тъй като според нея местният вот е от изключително значение както за партията, така и за града.  

По нейните думи предстоящите избори няма да са по-леки от тези за Европарламента, защото освен кметове ще се избират и общински съветници. „Смятам, че ще се справим както подобава на партията и няма позволим да има манипулации на изборите. Ние имаме воля и сили да ги спечелим”, категорична беше тя.

Според нея добричките социалисти трябва да разчупят консерватизма, да бъдат по-креативни, да се отворят към повечето хора и да привлекат към себе си още симпатизанти. „Нека направим най-доброто както за партията, така и за града ни, да изберем най-подходящите хора, които ще ни представляват в местната власт и с общи усилия да направим Добрич по-добро място живеене”, каза в заключение Мая Димитрова.