Стоян Господинов е номинацията на Комисията за почетен гражданин на Добрич

Комисията за избор на почетен гражданин на Добрич ще предложи на предстоящото заседание на Общинския съвет на 17 септември номинацията на Стоян Господинов за почетен гражданин на Добрич.

Стоян Господинов е номинацията на Комисията за почетен гражданин на Добрич

От пресцентъра на местната администрация съобщават, че това е станало ясно след проведеното заседание вчера. Главният художествен ръководител на Професионалния фолклорен ансамбъл ‚Добруджа“ е избран с гласовете на 8 от членовете при необходим минимум за подкрепа от 7 гласа. 



Четири номинации за почетен гражданин на Добрич до момента

Комисията е взела решение и за присъждане на Почетен знак на общината на председателя на ХобиСклуб Иван Тодоров. Освен това е било разгледано и прието предложението на Съюза на военноинвалидите за вписване в Почетната книга на община Добрич на войници, загинали по време на служба. От предложените 15 имена, Комисията е одобрила в Почетната книга на общината да бъдат вписани 11 войници от българската армия, които са загинали при изпълнение на воинския си дълг.

Предстои Общинският съвет на Добрич да вземе решение по направените предложения с таен вот като е необходимо мнозинство на повече от половината от общия брой общински съветници.

По традиция званието Почетен гражданин на Добрич се връчва на тържествена сесия на Общинския съвет в Деня на Добрич – 25 септември. Отличието се връчва за изключителен принос и заслуги за развитието на Община град Добрич, за постижения в областта на обществено-политическия, научния, стопанския, социалния, културния и спортен живот, както и за принос, свързан с популяризирането на името на град Добрич и Общината. 

Заглавна снимка: фейсбук