Официално откриха обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“ в Ген. Тошево

Днес официално е бил открит обновеният клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“ в Генерал Тошево, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Официално откриха обновения клуб на пенсионера на ул. „Петко Д. Петков“ в Ген. Тошево

На празничното събитие са присъствали кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и председателя на Общинския съвет Христо Павлов. Двамата символично са прерязали лентата на обновената сграда, като малко преди това е бил отслужен и водосвет.



Самодейци от фолклорна група „Здраве“ към пенсионерския клуб са поздравили присъстващите гости. 

От местната администрация припомнят, че предложението за основен ремонт на пенсионерския клуб е дошло след среща на кмета Валентин Димитров с хора, посещаващи клуба. 

Дейностите по подновяването на сградата включват подмяна на дограмата, изграждане на нови външни стени, подова настилка и таван, шпакловане и боядисване на стените в свежи цветове, обновяване на санитарния възел и цялостна подмяна на ВиК системата в клуба.

В момента три клуба в Генерал Тошево и над десет извън града създават условия за оползотворяване на свободното време за хората от третата възраст в общината. Благодарение на тяхната дейност се преодолява социалната изолация на възрастните хора, поддържат се социални контакти, провеждат се беседи на различни теми и други инициативи, съобразени с интересите и желанията на потребителите. Най-важна, обаче, за тях остава възможността за културна самодейност чрез съхраняване и популяризиране на местното фолклорно наследство, както и участия на регионални и национални фестивали.